+36 70 333 8844
Nyitva: Hétfő - Péntek 10-17h
Info és időpontegyeztetés +36 70 333 8844 |
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek 10-17h

Referencia Referencia

Audi A3 8P (2003-2012) 2.0 TDI 170LE chiptuning

Chiptuning segítségével még több erő hozható ki Audi A3 8P (2003-2012) 2.0 TDI 170LE autódból!

Gyári érték
125 kW
170 LE
350 Nm
+22 kW
+30 LE
+70 Nm
Chiptuning
147 kW
200 LE
420 Nm

Chiptuning után Audi A3 8P (2003-2012) 2.0 TDI 170LE autód tejlesítménye 170 lóerőről 200 lóerőre változik, ami +30 LE teljesítménynövekedést jelent. A forgatónyomaték 350 newtonméterről 420 Nm-re (+70 Nm) növekszik.

Fontos kiemelnünk, hogy a fenti adatok átlagértékek és hibamentesen működő motort feltételeznek. Az elérhető teljesítménynövekedés függ az autód állapotától és az egyéni igényeidtől. Az értékeket minden esetben a biztonságos határon belül módosítjuk a motor tartósságának figyelembevételével, akár a fogyasztás csökkentése, akár a teljesítmény növelése vagy ezek kombinációja az elérni kívánt cél.

 • Gépjármű-villamossági végzettség 1987
 • Chiptuning 1998 óta
 • Biztonságos teljesítménynövelés
 • Minőségi és tartós beállítás
 • Egyenletesebb gyorsulás
 • Rugalmasabb motor
 • Nagyobb forgatónyomaték
 • Jobb gázpedál reakció
 • Biztonságosabb előzés
 • Dinamikusabb vezetési élmény
 • Több ezer elégedett ügyfél
 • Garancia

Motor alapismeretek

Ahhoz, hogy laikusok számára is érthető legyen miről szól a chiptuning / motoroptimalizálás, érdemes egy kicsit visszatekinteni a régmúltig, azaz hogy honnan indultunk. A belsőégésű motor neve egyben a működésére is utal. A legelterjedtebb megoldás, amikor a hengerben függőlegesen mozgó dugattyú, a hajtókar és a főtengely segítségével állít elő forgó mozgást. A dugattyút úgy tudjuk mozgásra bírni, hogy a hengerben túlnyomást hozunk létre. Ez a gőzgépek esetében is így volt, de ott egy külső tartályból juttatták a nagynyomású gőzt a hengerbe. A belsőégésű motorok a hengeren belül állítják elő a túlnyomást az oda befecskendezett üzemanyag elégetésével. Az égéshez 3 tényező szükséges: üzemanyag, oxigén és gyulladási hőmérséklet. Ezzel el is érkeztünk a lényegi részhez.

Technológia

Célunk a motor hatékonyabb működése, amit az égési folyamat javításával érhetünk el. Az égési folyamatot a motorvezérlő irányítja, az érzékelőktől és jeladóktól kapott információk alapján egy vezérlőprogram segítségével. A motorfunkcióhoz tartozó paraméterek egymással összhangban történő módosításával hatékonyabban ki tudjuk használni a motorban lévő rejtett tartalékokat. Minőségi beállításaink során kulcsfontosságú tényező az üzemanyag / levegő keverési aránya, így az autó károsanyagkibocsátása továbbra is meg fog felelni a környezetvédelmi normáknak.

Értékek

Szívó benzines motoroknál 10-12% teljesítménynövekedés és 10-15% forgatónyomatéknövekedés érhető el. Turbós motoroknál átlagosan 20%-os a teljesítménynövekedés, de bizonyos típusoknál akár a 40% is elérhető. A forgatónyomaték növekedése típustól függően 20-40% között van. A szívó benzines autóknál ugyanúgy érezhető minden chiptuninggal megvalósítható pozitív hatás, csak kisebb mértékben mint turbós testvérei esetében.

Motorkarakterisztika

A motor karakterisztikáját az határozza meg, hogy a teljesítményt és forgatónyomatékot hogyan adja le fordulatszám függvényében. Egyes autótípusok kifejezetten erőtlenek alsó fordulatszám tartományban, emiatt a motor csak magasabb fordulatszámon hozza a kívánt gyorsulást, ami a fogyasztásra sincs jó hatással. Ezen lehet javítani, a biztonságos beállítás mellett lényeges szempont, hogy a plusz erő minél alacsonyabb fordulatszámon jelentkezzen és fent se fogyjon el, így a motor mindegyik sebességi fokozatban erősebb, rugalmasabb lesz és nagyobb tartományban autózható. Könnyebb lesz az elindulás, javulni fog a gyorsulás, hamarabb fel lehet váltani a következő sebességi fokozatba, felső fokozatokban alacsonyabb fordulatszámról lehet gyorsítani visszaváltás nélkül, emelkedőn nem fog elfogyni a lendület, és autópályán nagy sebességnél indított előzéseknél is lesz tartalék a motorban.

Gázpedál reakció

Egyes típusoknál előfordul, hogy a motor túlzott késlekedéssel reagál a hirtelen gázadásra. Az esetek többségében ezen a jelenségen tudunk javítani. Csökkenthető a késlekedés és javulni fog a gázpedál reakció, ami egyben vezethetőbbé is teszi az autót. Optimalizálás után nagyobb erőtartalékkal fog rendelkezni, ami megnyugtató biztonságérzetet ad egy előzés vagy váratlan szituáció során.

Szoftvergarancia

Az autód eredeti programját minden esetben elmentjük és korlátlan ideig megőrizzük. Visszaállítása kérésedre minden esetben díjmentes, függetlenül a közben eltelt időtől. Az előzetesen egyeztetett értékekre garanciát vállalunk, a program elkészítésénél figyelembe vesszük az autód állapotát, a futott km-t és egyéni kéréseidet is. Az értékeket a biztonságos határon belül módosítjuk, ami hosszú távon sem lesz káros a motorra, turbóra, váltóra, részecskeszűrőre. A minőségi tuning program nem fogja megrövidíteni az alkatrészek élettartamát és az autód továbbra is hibamentesen fog működni a megnövekedett teljesítménnyel.

+36 70 333 8844