+36 70 333 8844
Nyitva: Hétfő - Péntek 10-17h
Info és időpontegyeztetés +36 70 333 8844 |
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek 10-17h

Referencia Referencia

Audi chiptuning

A minőségi Audi tuning beállítások néhány kattintással elérhetőek. A megfelelő Audi modell és generáció kiválasztása után megtekinthető a hozzá tartozó teljes motorkínálat. Ha több Audi modell adatait egyszerre szeretnéd látni, akkor használd az autochip.hu oldalon található összesítő Audi chiptuning táblázatot!

Hasznos információk chiptuning előtt

Ha használt autót vásárolunk, megeshet, hogy a vezérlőegységben rossz program található, anélkül hogy tudnánk róla. Az ilyen, nem szakszerűen módosított program hibákhoz vezethet, és közel sem biztos, hogy az így kialakult problémákra a szervizek megoldást tudnak találni. Cégünk nemcsak a hasonló gépjárművek vezérlőprogramjának a javítását, hanem a gyári program beszerzését és a chiptuning program javítását is vállalja. Utóbbit azonban csak akkor tudjuk kivitelezni, ha az adott autó a saját gyári programjával hibamentesen működik. Amennyiben a motor működésével kapcsolatos hibakódok adódnak, először diagnosztika szükséges, ezután következik a fennálló hiba javítása, valamint a hibás alkatrész cseréje.

Az azonnali chiptuningot nem javasoljuk, függetlenül attól, hogy az autó használt vagy újonnan vásárolt. Célszerű különböző üzemi körülmények között (városban és autópályán egyaránt) minimum 1000 km-t vezetni, így fény derülhet a rejtett hibákra illetve az autó menettulajdonságait, fogyasztási adatait is megismerhetjük. Ha használt autót vásárolunk, ajánlott az azonnali szerviz, a motorolaj és a szűrők cseréje. Amennyiben végig vezetett szervizkönyv nem áll a rendelkezésünkre, indokolt lehet a vezérműszíj, feszítőgörgő stb. cseréje is, mivel így nemcsak üzembiztosabb lesz az autó, hanem a motor is megkímélhető a nagyobb meghibásodásoktól.

Ezután következhet a chiptuning, ami egy jól hangolt program esetében a motor élettartamát nem rövidíti meg. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy egyetlen alkatrész sem örök életű. Egy turbó hozzávetőlegesen 200-300 ezer km-ig képes ellátni a feladatát (eltérések persze adódhatnak), ezek után – függetlenül attól hogy gyári vagy chiptuning programmal fut az autó – egy csere vagy felújítás előfordulhat. Ezt követően a turbó helyes működésével kapcsolatban pár 100 ezer kilométerig megint nem kell aggódnunk, ha a javítás szakszerűen és jó minőségű alkatrésszel történt.

Mit is értünk pontosan chiptuning alatt?

A chiptuning olyan egyedi beállítású, finomhangolást igénylő szellemi termék, amely webáruházon keresztül nem beszerezhető. A chiptuning az ügyfél kéréseinek és az autó állapotának figyelembevételével egy adott autóhoz készül. Bár sokszor hirdetik és forgalmazzák – az ügyfeleket megtévesztve – chiptuningként a webáruházon keresztül rendelhető terméket, ennek azonban tuningbox a helyes elnevezése.

Mi a különbség a chiptuning és tuningbox között?

A modern diesel autók esetében egy jól végrehajtott chiptuning során többnyire 6-8 paraméter egymással összhangban történő módosítására van szükség. A tuningbox esetében egy olyan doboz(ká)ról beszélünk, amely univerzálisan csatlakoztatható azonos gyártmányú de különböző típusú autókban is. Ezzel a módszerrel az egyedi beállítás egy adott autóra nem szabható a tulajdonos igényeire és a tuningbox csak egy paraméteren változtat, viszont azon olyan mértékben, amely káros lehet a motorra. Ezen kívül a tuningbox a finomhangolás és az elérhető teljesítménynövekedés tekintetében is messze elmarad a chiptuningtól. Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy a tuningbox nem chiptuning és a chiptuning nem tuningbox! Az MMC Autochip nem foglalkozik tuningbox forgalmazásával, kizárólag chiptuninggal, motoroptimalizálással, és a vezérlőegység programozásával.

A chiptuning program elkészítésekor cégünknél elsődleges prioritás a motor tartóssága. Minden motorfunkcióhoz tartozó paraméteren úgy módosítunk, hogy az a biztonságos határon belül maradjon, ami hosszú távon sem káros a motorra, turbóra, váltóra, erőátvitelre, és ezen határokon belül hozzuk ki a motorból a legtöbbet. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy innentől kezdve minden alkatrész örök életű lesz, viszont megfelelő használat és szervizelés mellett a motor ugyanolyan hosszan használható hibamentesen, mint a gyári programmal. Figyelembe véve ügyfelünk kéréseit és a motor állapotát, az autó saját gyári szoftverének módosításával minden autóra egyedi chiptuning programot írunk, és az előzetesen egyeztetett értékekre garanciát vállalunk.

+36 70 333 8844